2015. február 3., kedd

Hogyan mondjam el neked ... ? (tanfolyami meghívó)


„Mert szó az nincs, csak képzelet…”

Előfordul, hogy amit mondani szeretnénk, bennünk reked. Mert féltjük a kapcsolatot a kedvessel és attól tartunk, mondanivalónk azt megviselné. Mert olyan ciki, amit mondanánk. Esetleg túlságosan nyálas volna kimondani. Vagy, mert képtelenek vagyunk elég okosan érvelni a mondanivalónk mellett. Esetleg gyermekként tiszteljük szülőnket és nem akarjuk őt megbántani. Néha azért, mert a másik olyan hamar felhúzza magát mindenen, hát ezt jobb elkerülni. Szóval számtalan ok létezik…

Az Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) ismerete és használata segíthet nekünk ilyen helyzetekben. Lehetőséget ad ugyanis arra, hogy amit mondani kívánunk, csak rólunk szóljon, valamint arra, hogy az érkező válasszal kezdeni tudjunk valamit, ahelyett, hogy bénán ülünk és hallgatunk. Mert a másik válaszát képessé válhatunk róla szóló információnak hallani.

Ezért most 30 órás EMK tanfolyam indul a Kikötőben február 23-án. A tanfolyam 10x3 órás blokkból áll, heti találkozókkal. Az elmélet mellett lehetősége lesz a résztvevőknek a gyakorlatban is sokszor kipróbálni a hallottakat, hisz a cél, hogy aztán a mindennapokban képesek legyenek valóban kiállni magukért a konfliktust rejtő helyzetekben.

Tanfolyam időpontja: hétfő esténként 18-21 óra 
Helyszíne: Kikötő, Bp. XIII. Hegedűs Gy. u. 49-51. 1. em. lifttől, lépcsőtől balra
20-as kapucsengő
Jelentkezés és részletek: jszentpeteri@yahoo.com e-mail címen (tárgy: EMK), vagy itt, a blogon megjegyzésben

 Szeretettel várok minden érdeklődőt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése