2018. január 13., szombat

Fapados EMK


Fapados EMK
Kedd esti nyitott gyakorló

Nagyjából 2 hete a National Geographic-on láttam egy természetfilmet Zsiráfok és oroszlánok címmel. Ez a műsor nagyrészt arról szólt, amit már korábban is tudtam: a felnőtt zsiráf kiválóan meg tudja magát védeni a nagyragadozóktól is, mert ha szükséges, egyetlen rúgással odébb teremti a rá támadót.
Ez a mozzanat mindig is nagyon tetszett. Kiegészült a kép, miért jó szimbólumot használt Marshall az EMK tanításakor, amikor a zsiráfot választotta az EMK-t élő, használó ember szinonímájaként :).
Mert aki az EMK-t éli: képes kiállni magáért nehéz helyzetekben, a felé irányuló kritikával is tud mit kezdeni. Például: mert tisztában van azzal, hogy az a bizonyos kritika valójában nem róla szól, hanem az ítélkezőről fontos információ; ill. mert ha mégis magára veszi, van eszköze arra, hogy újra levegőhöz jusson, stb. 

Több, mint két éve, hogy megszűnt a hétfő délelőtti nyitott gyakorló csoportom. Azóta sokan hiányolják, akik pedig most tanulják az EMK-t, gyakran kérdezik, van-e lehetőség tudásuk szinten tartására.
Ezért aztán újra szeretettel várom az érdeklődőket közös, vezetett gyakorlásra. 

Miért ez a cím? Mert nem túl régen valaki a közösségi oldalunkon így nevezte az EMK használatának azt az alap módját, amikor "helyzetben" a négylépéses modellt vesszük elő az önmagunkban és a másikban zajló folyamat tisztázására. Nekem megtetszett ez a kifejezés. Mert szerintem fontos a nagyon erős, biztos alap, hogy aztán építkezni tudjunk. 
Én szeretem az alapokat. 
Az EMK legfőbb és elsődleges célja a bizalmon és egyenrangúságon alapuló pillanatnyi kapcsolat létrejötte. Ebbe a kitételbe szerettem bele lassan 22 éve.

Szóval az erős, közös alap megerősítésére invitállak Benneteket!
Mivel most indul ez a program, előre szeretném tudni, hogy az adott hét keddjén lesz-e, akivel dolgozhatunk.
Ezért kérem, hogy legkésőbb hétfő reggelig jelezze nekem, aki szeretne részt venni. Ez a jelentkezés lehet e-mailben, sms-ben, FB személyes üzenetben, vagy telefonon. 

Első találkozó: 2018. január 30. 18.00-20.30 között
Utána minden kedden ugyanebben az időpontban
Helyszín: Színező, Bp., I. Tigris u. 12.
Jelentkezés: jszentpeteri@gmail.com, +36302515554
Részvételi díj: 4000 HUF/ alkalom

EMK természetesen
Szeretettel várlak Benneteket:
Julianna

A gyakorlót Szentpéteri Julianna EMK tréner vezeti. 22 éve foglalkozik az EMK-val és immár 18 éve tanítja is. 4 éve trénerképzést is tartott. Azok közül, akik részt vettek, ma négyen gyakorló trénerek.
A nemzetközi szervezetnél e hónapban kezd bele az akkreditációs folyamatba ... 


fotó: vk.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése