2015. július 7., kedd

Szeret? Nem szeret?


(ön)Bizalom a kapcsolatokban
2 napos EMK alapú csoport


Gyakran vagyunk úgy, hogy egy ismeretség elején felhőtlen örömöket, felszabadultságot, lelkesedést érzünk. Aztán, ahogy folytatódik, komolyodik a dolog, már "kapcsolatnak" nevezzük magunkban és ránk tör az aggódás: 
Vajon még mindig minden pillanatban izgalmas és szerethető vagyok a másik szemében? Ma nem vagyok olyan csinos, vajon most is tetszem? Rengeteget dolgoztam, hulla fáradt vagyok, biztos, hogy nem tart elég szórakoztatónak! Ebben a dologban nem egészen értek egyet vele, de ezt jobb lesz megtartanom magamnak, mert különben cirkusz lesz és akkor elveszíthetem.
Stb., stb. 
Szóval a kapcsolat féltése miatt elkezdünk aggódni, "viselkedni", lemondani magunkról, vagy éppen félelmünket az önmagunk iránti elégedetlenkedéssel kifejezni, még mielőtt a másik mondaná, milyen elfuseráltak is vagyunk. Hiszen, ha látható, hogy mi magunk is tisztában vagyunk "bénaságainkkal", akkor a másik jöhet a megnyugtatással, ha pedig ebben vitába száll velünk, akkor (feltehetően) még mindig szeret.
Ilyen és hasonló módokon áshatjuk alá az önmagunkba, vagy a másikba vetett bizalom hiányában a kapcsolatot. 

Azoknak szól ez a 2 napos Erőszakmentes Kommunikáción alapuló műhelymunka, akik szeretnék felismerni önkéntelen működésüket ezekben a helyzetekben, megváltoztatni megoldásaikat a kapcsolatok megóvására, felépíteni a bizalmat önmaguk és a másik iránt.

A csoport ideje: 2015 július 25-26. 10-18 óra
Részletekről (ár, helyszín) érdeklődni és jelentkezni a jszentpeteri@gmail.com e-mail címen, vagy személyes üzenetben az Elköteleződve Magamért Köztetek facebook oldalon lehet.

Szeretettel várom a jelentkezőket, akiket érdekel a téma, szívesen dolgoznak vele és éppen itthon vannak ezen a hétvégén :)!

Julianna


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése