2015. október 13., kedd

Végre tanfolyam

Kedves Olvasóm! 

Rég jelentkeztem. Ennek legfőbb oka, hogy hosszan kerestem új otthonomat. Megesik velem, hogy "együgyűvé" válok, ha valami nagyon foglalkoztat. Most is ez történt és bár még nem az új címen lakom, de a nagyobb feszültség lehullott vállamról, mert az eddigi lakásból 2 hete kiköltöztem. Így lett erőm megkeresni az új helyszínt is, ahol dolgozhatok, mert a Kikötő is megszűnt nyár elején. Köszönöm az együtt töltött éveket a Csapatnak, a növekedés lehetőségét! Vitorlát bontottunk :)! Indulhat a munka:




Értsünk szót!

Verbalitásunkban a konfliktus kialakulásának szinte leggyakoribb forrása, illetve az erőszak egyik legerőteljesebb megnyilvánulása, amikor erkölcsi ítéletet hozunk emberekkel, dolgokkal kapcsolatban. Azaz úgy gondolunk rájuk, vagy beszélünk róluk, mint jó-rossz, helyes-helytelen, bűnös-ártatlan, normális-abnormális, okos-buta, ronda-szép személyekről, cselekedetekről.
Ez persze nem "bűn", csak mások számára nehezen érthető, sőt félreérthető. Mert amikor ilyet mondunk ki, akkor (ha hiszitek, ha nem) önmagunkról akarunk valamit elmesélni. Megmutatni, mi is él bennünk az adott cselekedetet tapasztalva, vagy az emlegetett személlyel kapcsolatba kerülve.

Az Erőszakmentes Kommunikáció abban segít (többek között), hogy ilyen esetekben pontosan az jöjjön ki a szánkon, amit el kívánunk mondani, illetve, hogy amikor mások így fejezik ki magukat, szavaik mögött meghalljuk a valódi mondanivalót.

Tanfolyamaimat 3 részből építettem fel. Az elsőben legnagyobb hangot a tanulásban, gyakorlásban az kap, hogyan fejezzük ki magunkat úgy, hogy mások azt hallják, amit mi mondani kívánunk. A másodikban arra fektetek nagyobb hangsúlyt, hogyan halljunk igazán másokat, az utolsó rész pedig a nehezebben kezelhető, sok üzenetet tartalmazó helyzetek feldolgozásáról szól.
1-1 szakasz 30 órás. Az első 30 óra természetesen önálló tudásanyagként is megállja a helyét. Aki részt szeretne venni, csak erre az egy részre kötelezi el magát. 

Most erre invitálom azokat, akik érdeklődnek az EMK iránt, akik szeretnék kapcsolataikat harmónikusabbá tenni, a bennük élő feszültséget úgy kifejezni, hogy az a bizalom növekedésére adjon esélyt, vagy akik régi tudást kívánnak feleleveníteni.

A 30 óra most 10x3 órás találkozókra bomlik, hétfő esténként 18-21 óra között, a Lélekszíntérben. 
Első alkalom 2015. november 2-a.
Cím: Budapest, VI. Szófia utca 15,/3. emelet jobbra (nincs lift), kapucsengő: 2
Részletek és jelentkezés október 28-ig: itt a blogon megjegyzésben (e-mail cím megadással), vagy a jszentpeteri@gmail.com címen EMK tárgy-megjelöléssel, esetleg telefonon a 06302515554 számon. 

Szeretettel várok mindenkit, akinek most aktuális!

Julianna

2 megjegyzés:

  1. Julikám, jólesett olvasni őszinte soraidat! Nagyon sok szeretettel kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy megálmodtad és megtervezted...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Évi, a jókívánságot! Remélem, te is elégedett vagy továbbra is életed folyásával! Időnként,mikor megyek a szerdai találkozókra, felrémlenek a régi gyakorlóink :).

      Törlés